Tafelgenoten nodigt je uit voor een lunch of brunch die je aan het denken zet.
Tafelgenoten nodigt je uit voor een lunch of brunch die je aan het denken zet.

Hoe het werkt

Iedereen kan aan tafel aanschuiven en iedereen kan gastheer of gastvrouw zijn.

Schuif je aan?
In de agenda vind je alle geplande lunches c.q. brunches en het thema dat op die datum ter tafel komt. Maak een keuze en schrijf je in. Denk alvast na over een hapje of gerecht dat je mee wil nemen. Je krijgt vanzelf een uitnodiging en verdere instructie.

Wil je hosten?

Wil je zelf een keer gastheer of gastvrouw zijn? Geef je op. We sturen je per mail het recept van Tafelgenoten. Daarin staat precies beschreven hoe je een gesprek kunt leiden onder het genot van een goede lunch en hoe je een lunch kunt leiden onder het genot van een goed gesprek.

Door de diversiteit aan tafelgenoten komen er meer perspectieven op tafel. Je blik wordt verruimd en je komt bewuster in de onderwerpen te staan... Ik werd me bewust dat mijn norm niet jouw norm hoeft te zijn en inzicht in waarom anderen ook andere keuzes maken.

- Marleen Konijn

Thema's

Eenzaamheid

In 2019 was één op de tien Nederlanders eenzaam. De corona-crisis deed daar een nog niet in te schatten schepje bovenop. Wat betekent eenzaamheid voor jou? En ben je zelf wel eens eenzaam?

Sterfelijkheid

Op een dag worden we allemaal geconfronteerd met het einde. Ons eigen einde of dat van een dierbare. Wat doet dat met je? En ben je bang voor de dood?

De langer levende mens

Het gaat goed met ons. We worden ouder dan ooit tevoren. Wat betekent ouder worden voor jou? En hoe oud zou je willen worden als je kon kiezen?

Genot

We mogen niks meer en we willen van alles. Welke rol speelt genot nog in ons leven als alles wat lekker is ongezond is verklaard? Waarin vind jij genot? En hoe goed ben je bestand tegen verleiding?

Rituelen

Eeuwenlang is de kerk grootleverancier in rituelen. Leven, sterven en alles ertussenin kreeg betekenis in ceremonies. Spelen dit soort rituelen nog een rol in jouw leven? En heb je ook persoonlijke rituelen?

Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid stond heel lang bekend als een negatieve eigenschap. Maar in een tijd waarin alles gedeeld wordt, terwijl nepnieuws de waarheid achterhaalt, is nieuwsgierigheid misschien wel aan herwaardering toe. Hoe nieuwsgierig ben jij? En wat levert het je op?

Afscheid

Afscheid nemen kan het moeilijkste zijn dat er bestaat, maar ook een grote opluchting. We nemen in ons leven afscheid van dierbaren en bijzondere plekken, maar ook van oude gewoontes en mensen die niet goed voor ons zijn. Van wie of wat moest jij afscheid nemen? En hoe deed je dat?

Verslaving

De een noemt het een gewoonte, de ander puur genot. Maar misschien zijn we allemaal wel gewoon verslaafd. Aan je telefoon, aan suiker, aan seks of misschien we aan de klassiekers als alcohol en drugs. Wat zijn jouw ervaringen met verslaving? En zeg eens eerlijk, waaraan ben jij verslaafd?

Food for thought